Basket VM – VM i Basket

Basketsporten är aldrig något som har fått ett fotfäste i Sverige. Visst finns det en bra svensk basketliga. det finns en rad olika storspelare som också har varit ute som proffs på den internationella spelmarknaden. Dock är vi inte en av de stora nationerna inom denna ädla sport. Tittar på amerikansk basket och Harlem Globetrotters. Då är det lätt att tro USA skulle vara dominanta inom Basketsporten och Basket VM. Visst har de tagit flest guld i VM i Basket med 5 medaljer. Dock är nationer som Jugoslavbien, Brasilien, och Spanien inte långt efter.

Det är många svenskar som är intresserade av basket och Basket VM. Detta både att se matcherna och att spela betting online på dem. För att kunna göra det måste du ha all information. På denna sida hittar du allt om kommande och pågående VM i Basket. Vi levererar resultat, spelprogram, TV kanaler och TV tider för VM  Basket. Du får också bästa odds och spelbolag för live stream och betting online på VM i Basket

Världens-bästa-basket-spelas-i-Basket-VM

Innehåll

Sverige – Basketsporten och Basket VM

Faktum är att Sverige aldrig varit på toppen när det gäller Basket VM. Vi har heller aldrig varit i botten. Detta med anledning av att Sverige faktiskt aldrig deltagit i ett VM i Basket. Vi har helt enkelt inte kvalificerat oss för detta. Trots det spelas det mycket basket i Sverige. Det på en lite lägre nivå än den som de bästa lagen i världen håller.

Dambasket i Sverige håller internationellt sett en högre kvalitet än på herrarnas sida. När det gäller Basket EM har Sverige många gånger deltagit. Ej heller där har vi någonsin vunnit en medalj inom Herrbasket. När det gäller VM i Basket så har det svenska damlandslaget klarat kval och är med i slutspelet 2021. I övrigt får du som gillar basket vänta på Sverige och under tiden hålla på någon annan favorit.

Spelschema

Inför VM i Basket för herrar spelas 2023 och Basket VM för damer 2022. Här erbjuder vi ett komplett spelschema över alla de matcher som spelas och vilka lag som möter varandra. Du kommer även att kunna se vilka TV kanaler som sänder både VM i Basket för damer och Basket VM för herrar. När allt är fastställt ser du komplett spelprogram för Basket VM genom att klicka här.

Basket VM på TV – TV tider

När det är klart om och vem som ska sända ett Basket VM och vilka TV kanaler detta ska gå i. Då presenterar vi här alla olika alternativ för dig som gillar basket. Du får tillgång till TV tider och TV kanaler samt alla andra tider som rör Basket VM genom att klicka här.

VM i Basket – Live Stream

För alla som giller att krydda sitt sportintresse med ett spel på betting online, finnas det också stora möjligheter att streama Basket VM i mobil, surfplatta och dator. Detta gör du då genom att skapa ett konto hos ett av de svenska spelbolagen som erbjuder live stream och betting online av VM i Basket.

Vi presenterar alltid de bästa spelbolagen för alla som vill spela betting online på Basket och Basket VM.

Trupper

Som du redan förstått finns inte Sveriges trupp med i ett Basket VM och har hittills aldrig funnits med. Detta varken på dam eller herrsidan. Hur som helst finns det inget som säger att detta inte kommer att förändras i framtiden. Kanske blir Sverige bra inom Basketsporten om några år.

Hur som helst presenterar vi alla trupper som de olika nationerna som klarat kval till VM i Basket här. På så sätt får du bättre koll på vilken kvalitet de olika lagen har och får det lättare att skapa dig en uppfattning om resultat och vinnare av Basket VM.

Resultat och Tabell – Basket VM 2022 och 2023

När du har en uppfattning av resultat och vinnare, är detta inte alltid överensstämmande med verkligheten. Ibland tar vi helt enkelt fel eller missade att ta med något i beräkningen. Med vår tabell som ger dig alla resultat i Basket VM kommer du i alla fall att kunna gå tillbaka och kontrollera vad som hände. Utöver detta har du också alla resultat som grund för vad du tror ska hända i framtiden.

Kval

VM i Basket är ett av alla de stora mästerskap som har ett kval innan den stora tävlingen kan börja på riktigt. Att klara kval är bara det något stort för alla de lag som deltar. Kanske även Sverige får känna detta i framtiden.

Här finner du som vill veta allt om kval till Basket VM information om kvaltabeller, grupper och vilka som tagit sig vidare till nästa basket VM

Slutspel

Det som kallas för slutspel i ett VM är också det som är det riktiga Basket VM. Det är de nationer och lag som tagit sig hit, som är med och tävlar i VM i Basket, och alla andra föll ur i sina kvalgrupper.

Här finner du senaste uppdateringar om de lag som tagit sig till slutspel och vilka som fortfarande finns med i leken.

Vem vinner VM i Basket 2022 och 2023 – Odds

Det är just här vi funderar på att ta fram vår kristallkula och damma av denna för att får svaret på vem som vinner Basket VM 2022 och 2023. VM i Basket för damer 2022 såväl som Basket VM för herrar 2023 är svårtippade.

Det finns dock ett mycket bättre sätt att skaffa dig het information om VM i Basket än att använda en kristallkula. Här kikar du hos de spelbolag som erbjuder betting online under svensk licens. Vi erbjuder dig att spela hos de som har höga odds, live stream samt spel å alla matcher i Basket VM

Städer – Här spelas VM i Basket 2022 och 2023

För dig som vill ha koll på var VM i Basket spelas nästa gång, ger vi alltid bra uppdatering och korrekt information. Här får du information om vilka städer som de olika matcherna spelas i, samt vilka som är värdnationer för kommande Basket VM.