Skid VM – VM i Skidåkning

Att åka skidor kan göras på flera olika sätt. Med anledning av det finns det alpin skidåkning och längdåkning. I och med det finns också två olika stora Skid VM. När det talas om VM i Skidåkning är det dock mest långdåkning som det brukar syftas på. Både när det gäller längdåkning och utförsåkning har Sverige varit mycket framgångsrika under årens lopp. Vem har inte hört talas om Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg? När det sedan gäller Skid VM på längdskidor, som det ska handla om här, är det starka namn som Thomas Wassberg, Gunde Svan, Charlotte Kalla och Per Elofson samt Hanna Falk. Här läser du vidare om Skidsport och VM i Skidåkning.

charlotte kalla svenska truppen skid vm 2021

Innehåll

Sverige – Skidsport och Skid VM

Som vi nämnt ovan så är det Sverige och de nordiska länderna som har dominerat skidsporten under massor av år. Även om Sverige varit med och kämpat samt även vunnit Skid VM många gånger är det alltid en strid mellan Ryssland, Sverige, Finland och Norge. Vissa gånger är det även andra länder som Italien och Frankrike som är med och kämpar.

Hur som helst ser det alltid bra ut för Sverige och det finns alltid starka kort som ställer upp och kämpar för vårt lands ära gällande Skid VM i längdåkning.

Under VM i Skidåkning 2020-2021 som började i november 2020 och avslutas med finaler i mars 2021 är Sverige starka med många tunga namn, som du kan läsa mera om under trupper nedan.

Spelschema

Det spelschema som finns gällande Skid VM och Världscupen i Längdåkning 2020-2021 består av alla de olika deltävlingar som finns och en avslutande final. Här finns det totalt 11 olika deltävlingar samt en final, vilket ger tolv olika härliga tillfällen att se Världscupen i Längdåkning och Skid VM.

Nedan ser du vilka olika deltävlingar som finns och det spelprogram som gäller för Skid VM 2020-2021.

VM i Skidåkning på TV – TV tider

När du vill se VM i Skidåkning direkt från ditt hem, är det viktigt att veta vilka TV tider som gäller och vilka TV kanaler som visar Skid VM. Här varierar detta mellan många sporter och vilka som slutligen betalar mest för att köpa upp VM i Skidåkning. Nedan ser du vilka som sänder Skid VM 2020-2021:

TV kanaler Skid VM: SVT och Eurosport

Skid VM – Live Stream

För dig som gillar att se på sport via live stream, finns det också stora möjligheter att göra det under VM i Skidåkning. För det första kan du streama Skid VM via SVT-play helt gratis. Är du sedan den som gillar att förbättra spänningen och får en starkare upplevelse genom att kombinera ditt sportintresse med betting online? Ja, då finns live stream av Skid VM hos vissa svenska bookmakers och spelbolag som erbjuder betting online. Nedan ser du vilka spelbolag som erbjuder dig att streama VM i Skidåkning och betting online på Skid VM:

Trupper

Alla de olika trupper som olika deltagande nationer sänder till ett VM, är av mycket hög klass. Detta då de innan de får resa måste kvalificera sig på hemmaplan. Med andra ord är Sveriges trupp i Skid-VM och alla andra länders trupper bestående av respektive länders bästa skidåkare för dagen.

Nedan ser du Sveriges trupp, A-landslaget, till VM i Skidåkning (Världscupen i Längdåkning) 2020-2021:

Herrar: Jens Burman, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Teodor Peterson, Oskar Svensson och Viktor Thorn.

Damer: Ebba Andreasson, Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Stina Nilsson, Evelina Settlin och Jonna Sundling.

Resultat och Tabell – Skid VM 2020-2021

Det bästa sättet att hänga med i Skid-VM är att hålla koll på alla resultat. Dessa finner du oftast i en komplett tabell. Gällande VM i Skidåkning 2020-2021 finner du de svenska resultaten i vår tabell nedan:

Kval

Inför Skid VM föreligger inget kval som du alltid kan följa inför ett Fotbolls VM. Här handlar det om att alla de åkare som ska vara med i den Svenska truppen måste vara i form och göra bra ifrån sig under Skid-SM och andra svenska skidtävlingar. Det är det kval som finns för att bli uttagen att representera sitt land under ett VM i Skidåkning.

Slutspel – Final

I ett VM i Skidåkning finns det inget som kallas för slutspel. Här fungerar det hela med en rad olika deltävlingar som avslutas med en final. Det är vad som ersätter slutspel i ett VM i Skidåkning.

Vem vinner Skid VM 2020-2021 – Odds

När det ska sias om vem som vinner ett Skid VM och du ska finna bästa odds på detta, är det alltid bästa att jämföra olika svenska spelbolag som erbjuder betting online på VM i Skidåkning och skidsport i allmänhet. Som tumregel är det de bästa åkarna från de nordiska länderna samt Ryssland och Frankrike som gör upp om de högsta placeringarna.

För att finna bästa odds på Skid VM kan du spela hos följande svenska bookmakers:

Städer – Här körs VM i Skidåkning 2020-2021

Starten i VM i Skidåkning 2020-2021 sker i Ruka Finland och kommer sedan att spridas ut över följande platser: Lillehammer, Davos, Dresden, Schweiz, Lahti, Falun, Ulricehamn, Nové Mest ona Morave och Oslo.

Biljetter

Det bästa sättet att finna biljetter till ett Skid VM är att köpa dessa hos biljettförsäljare online. I det fallet söker du på frasen biljetter till Världscupen i Längdåkning. Då får du upp de alternativ som finns för Sverige. För övriga tävlingar söker du på den stad och sport det gäller.