VM Guide 2021 – Vilka sporter spelar VM

VM Guide 2021 - Alla VM sporter 2021

VM-kalender för alla våra VM sporter – VM Guide 2021

I och med att vi under cirka ett års tid har haft en rådande viruspandemi, vid namn Covid-19. Ja, då har nya regler satts upp i sportens värld. Här ställs vissa turneringar och spel in. Detta medan andra skjuts upp eller förflyttas. Trots det är sporten fortfarande kokhet och vi listar denna gång alla VM 2021 i vår blogg. Låt oss bli din VM guide 2021.

Vilka sporter spelar VM 2021? Skulle alla verkligen göra det, eller har vissa VM skjutits upp? Kanske några har flyttats till just detta år. Häng med och läs vidare, så får du veta om vilka sporter spelar VM 2021. Läs om alla VM 2021, var de spelas och när de går av stapeln.

Av de populära och välkända VM sporter vi presenterar här på VM-Guide, ser du nedan vilka som genomför ett VM 2021:

  • Handbolls VM Herrar: Spelas i skrivande stund, för fullt i Egypten.
  • Handbolls VM Damer: Dam VM i Handboll spelas 2021 i Spanien mellan 2-19 december.
  • Ishockey VM Herrar: VM i Ishockey 2021 spelas mellan 21:a maj – 6:e juni.
  • Ishockey VM Damer: Även Dam VM i Ishockey spelas 7-17:e april 2021.
  • Skid VM 2021: Världsmästerskapet på längdskidor går mellan 23:e februari – 7:e mars.
  • Skidskytte VM: Mellan 10:e februari – 21:a februari går VM i Skidskytte 2021.
  • Friidrotts VM: Den 15:e juli – 24:e juli går VM i Friidrott 2021 i Eugene, USA.
  • Rugby VM Damer: VM i Rugby för damer 2021 spelas i Nya Zeeland och i Australien.
  • Rally VM: Precis som vanligt körs VM i Rally spritt över hela året 2021.

Handbolls VM 2021 i Egypten för herrar

När vi i andra halvan av januari skriver denna VM Guide 2021, är redan Handbolls VM 2021 i Egypten för herrar i full gång. Här ser det också ut att gå bra för Sverige. De vann sin grupp i gruppspelet, medan de ligger bra till i mellanspelet. Här hoppas vi de går till kvartsfinaler. Väl där kan allt hända och chanserna till medaljer ökar kraftigt. Kanske blir det svenskt guld i Handbolls VM Herrar 2021?

Handbolls VM Damer 2021 i Spanien

Även Handbolls VM 2021 för damer går i Spanien. Naturligtvis håller vi koll på det i vår VM Guide 2021. Dock dröjer det fram till slutet av året då VM i Handboll för damer spelas mellan den 2:a och 19:e december. Här har ännu inte gruppspelet påbörjats, men det svenska damlandslaget som utgör Sveriges trupp måste komma etta eller tvåa i sin grupp för att ta sig vidare. Vi håller tummarna för de svenska damerna Handbolls VM 2021 i Spanien.

Ishockey VM Herrar 2021

Här finner vi något mycket populärt hos det svenska folket. Det är att följa Sveriges trupp och det svenska herrlandslaget i ishockey. Anledningen till det är enkel, då vi är en av världens bästa nationer i ishockey. VM i Ishockey för herrar 2021 sker mellan 21:e maj och 6:e juni. Denna gång spelas Ishockey VM i Lettland och Vitryssland.

Givetvis håller vi full koll på Ishockey VM herrar i vår VM Guide 2021. Vi räknar med bra spel, stora svenska insatser och kraftfulla analyser för bra betting Ishockey VM 2021.

VM i Ishockey för damer 2021

Den svenska truppen och det svenska damlandslaget i ishockey, får ta sig till Halifax och Truro för att spela Ishockey VM Damer 2021. Detta ligger i Kanada som blivit värdland för Dam VM i Ishockey 2021. Detta VM spelas mellan 21:a maj och 6:e juni. Här vet vi att vi alltid har ett starkt lag, och vi håller koll på damlandslaget Ishockey i vår VM Guide 2021.

VM i Nordisk Skidsport 2021

Skid VM, eller Världsmästerskapet i Nordisk Skidsport, även kallat VM i Nordisk Skidsport. Det handlar alltså om VM i Längdåkning. Precis som vanligt har en kär sport många namn. En av anledningarna till att denna sport ligger så nära hjärtat hos oss svenskar, är att vi presterat bra genom tiderna.

Kanske finns det idag ingen Thomas Wassberg med is i skägget eller Gunde Svan med citatet ”Skynda! Skynda!”. Det är gott om tid”. Dock finns andra storheter som Charlotte Kalla, Ebba Andresson och Frida Karlsson som exempel på A-laget damsidan. I A-laget på herrsidan finner du Calle Halfvarsson, Jens Burman och Oskar Svensson m.fl.

Vi hoppas på våra skidåkare och följer dem i vår VM Guide 2021.

VM i Skidskytte 2021

Precis som vi håller koll på VM i Nordisk Skidsport, har vi också koll på VM i Skidskytte i vår VM Guide 2021. Här går denna tävling mellan 10 februari och 23 februari. Skidskytte VM inleds i finska Kontiolax och avslutas i Oslo, Norge. Vi hoppas på storheter som Anna Magnusson och Johanna Skottheim i damernas landslag. Detta medan vi inväntar formtoppen hos Elvira och Hanna Öberg.

I herrarnas svenska trupp hoppas vi se Jesper Nelin, Peppe Femling och Sebastian Samuelsson bland många flera.

Friidrotts VM i Eugene 2021

För ett tag sedan var det helt klart att Friidrotts VM 2021, skulle flyttas till 2022. Nu har det dragits tillbaka, och VM i friidrott går av stapeln i Eugene, USA, mellan 15: – 24:e juli 2021. Även här finns idag några stora svenska hopp. Faktum är att Sveriges trupp till Friidrotts VM ser stark ut.

Här är det stora ”stav” hoppet för guld i friidrotts VM 2021, Armand Duplantis. Killen som håller världsrekord i stavhopp på hela 6,18 meter. Efter det hoppas att även alla andra gör bra ifrån sig, så vi får anledning att skriva mera i vår VM Guide 2021.

Dam VM i Rugby Nya Zeeland och Australien 2021

För ett tag sedan blev det klart att Rugby VM för damer 2021 ska spelas i Nya Zeeland. VM i Rugby 2021 spelas mellan 18:e september – 16 oktober. Regerande mästare på damsidan är Nya Zeeland, som tagit sin fjärde raka seger. Vi hoppas naturligtvis att de lyckas igen. När det gäller VM i Rugby för damer, finner vi ingen deltagande svensk trupp.

Rally VM under hela året 2021

Att Rally VM körs är en självklarhet. Här sitter förare och kartläsare i sina bilar, vilket ger bättre förutsättningar under viruspandemin. Det finns ingen speciell ort som Rally VM avgörs i, utan deltävlingar är spridda över hela världen. Tyvärr har Svenska Rallyt ställts i och tagits bort från VM i Rally 2021.

VM Guide 2021 – Andra sporter som spelar VM

För närvarande kommer vi inte att ta upp någon information om flera VM sporter i denna artikel. Dock kommer vi i denna VM Guide 2021 att hålla koll på vad som händer. Ser vi något VM vi inte redan tagit upp här, kan du räkna med att vi granskar även dessa tävlingar och vilka chanser som finns för Sveriges trupp. Håll koll på denna blogg och du får en komplett VM Guide 2021, där du får viktig information och essentiella analyser.

Be the first to comment on "VM Guide 2021 – Vilka sporter spelar VM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*