Flera VM sporter flyttas på grund av Covid-19

Den mycket uppmärksammade viruspandemin Covid-19 som drabbat hela världen ställer till oreda bland VM sporter i sportvärlden. Givetvis handlar alltid om säkerhet. Det både för publik och aktiva deltagare i ett VM. Covid-19 har tagit mer än två miljoner liv över hela världen och ännu ser vi inget slut på pandemin. Med anledning av det har flera VM i olika sporter antingen flyttas framåt i tiden, ställts in eller förflyttats till annan plats. Allt det påverkar allt från spelare till åskådare. Inte minst påverkar det dig som sportintresserad vid spel på betting online.

Det mest essentiella för att kunna spela betting på VM sporter, är att du vet när de går av stapeln. Här kommer det att bidra till alla andra fakta du måste veta som spelar på VM betting online. I detta inlägg ska vi snacka om vilka ändringar som gjorts och varför. Det gäller i första hand Friidrotts VM 2021, VM i Simning samt även Ishockey VM Herrar.

Covid-19 – Anledningar till att VM sporter flyttas

Egentligen är det ganska enkelt att få grepp om varför olika VM kan ställas in eller flyttas under en pågående viruspandemi. Här handlar det om att rädda liv och säkerheten för både aktiva deltagare samt publiken under ett VM.

Under denna viruspandemi har olika länder drabbats hårdare än andra. Efter det finns det alltid en andra och en tredje våg i ett virusutbrott. Med det sagt vet vi inte om det som är fastställt idag kommer att gälla i morgon. Här kan helt plötsligt ett nytt utbrott ske och olika VM sporter återigen flyttas till andra orter eller länder.

Trots allt detta spelas fortfarande de flesta VM. Detta är kul, men den rådande situationen gör det svårare och mera oförutsägbart. Helt enkelt måste du studera lite mera för att kunna pricka rätt vinnare på VM betting online.

Friidrotts VM – Flyttades från 2021 till 2022

För inte så länge sedan var det bestämt att Friidrotts VM 2021 skulle flyttas fram till 2022. Detta med anledning att OS i Tokyo flyttats från 2020 till 2021. Hur som helst Blev det mycket tumult, och nu ser det ändå ut som VM i Friidrott kommer att spelas i Oregon, USA 2021.

Allt är inte klart, men vi tror att VM ändå kommer att flyttas vilket gör att OS tar platsen bland VM sporter för friidrott 2021. Här kommer då Friidrotts VM istället spelas i USA 2022, vilket gör att vi får två år i rad med VM sport i form av Friidrott på högsta nivå.

Ishockey VM Herrar 2021

Att Ishockey VM blir inställt eller flyttas till annan tid ser vi inte ut att behöva oroa oss för. Här är denna tävling förlagd till 21:a maj fram till 6:e juni. De första som meddelandes var dock att VM Ishockey 2021 skulle gå i Lettland och Vitryssland.

Nu har det även här skett en förändring. Ishockey VM ska inte längre spelas i Belarus. Detta har inget att göra med Covid-19, utan helt enkelt ett politiskt beslut att inte stödja Vitrysslands diktator Aleksandr Lukasjenko. Egentligen inget som kommer att påverka din VM betting online.

Världsmästerskapen i Simning 2021

Sim VM är något vi ännu inte tagit upp här på VM Guide, men något som ligger i nästa steg av sidans utveckling. Här har nu Sim VM 2021 flyttats ett år framåt i tiden till 2022. Det betyder inget VM i simning i Fukuoka, Japan 2021.

Det nya datumet för Världsmästerskapen i Simning blir 13-29 maj 2022. Fortfarande är platsen Fukuoka i Japan.

Be the first to comment on "Flera VM sporter flyttas på grund av Covid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*