Rally VM – VM i Rally

För länge sedan hade Sverige två segrare av Rally VM. Sedan dess har det inte sett så bra ut. Dock finns det alla chanser i världen att detta kan upprepas. Den nation som sedan år 2004 – 2018 dominerat sporten och VM i Rally är Frankrike. Detta genom de två rallyförarna Sebastien Loeb och Sebastien Ogier. Rally VM går också under den internationella förkortningen WRC och kördes för första gången 1973. Förkortningen står för Word Rally Championship och detta är ett mästerskap som går av stapeln varje år. Här läser du vidare om allt som har med VM i Rally att göra och får viktig information om nästa mästerskap.

rally vm 2021 svenska rallyt inställ på grund av covid 19

Innehåll

Sverige – Rallysport och Rally VM

Att Sverige har haft framgångar inom rallysporten är det ingen tvekan om. Dock är det ganska så länge sedan. Här är det kända namn för den äldre skaran som gäller. Detta i form av Stig Blomqvist och Björn Waldegård som bägge kammade hem ett guld vardera i Rally VM. Efter det har det varit ganska så tyst, men förekommer under åren också framgångsrika namn som Mikael Ericsson och Patrik Flodin. Dock finns det inget som säger att en ny svensk rallyförare inte kan stå som segrare av Rally VM i framtiden.

Spelschema

Här finner du spelschema för alla de olika deltävlingarna i nästa Rally VM, WRC.

Vinnare av WRC 2020: Sebastien Ogier som därmed tog sin sjunde titel under de senaste åtta åren.

Nästa VM i Rally startar i januari 2021 och avslutas i november 2021. Nedan ser du var de olika deltävlingarna går och vilket spelprogram som finns:

Rally VM på TV – TV tider

För alla som vill se Rally VM på TV är detta oftast helt gratis då SVT många gånger satsar på att köpa upp denna tävling varje år. Kanske handlar det helt enkelt om att det svenska hoppet falnat gällande ytterligare guldmedaljer i denna spännande och fartfyllda sport. Hur som helst finns nya svenska hopp inför Rally VM i form av Oliver Solberg och Pontus Tidemand, som var med i striden under WRC 2020. Nedan presenterar vi vilka TV kanaler som visar Rally VM 2021 och vilka TV tider som gäller för de olika deltävlingarna i Rally VM.

VM i Rally – Live Stream

När en svensk TV kanal köper upp rättigheterna till VM i Rally, har de oftast ett media online där de också valt att streama tävlingen. Då det är SVT eller TV4 som erbjuder live stream av Rally VM är detta troligen helt gratis. Om andra kabelkanaler erbjuder detta kan du behöva betala för ett abonnemang för att kunna se live stream av alla deltävlingar.

Det finns dock ett annat sätt att se live stream under Rally VM. Detta är att välja ett svenskt spelbolag som erbjuder både betting online på denna sport och som valt att streama Rally VM online. Nedan ser du vilka alternativ som finns inför VM i Rally 2021.

I övrigt går det också att välja vilken bookmaker som helst och abonnera på live stream direkt hos WRC online.

Resultat och Tabell – Rally VM 2021

För att du ska kunna följa en sport och kanske även ägna dig åt betting online på den sport du gillar, måste du ha tillgång till alla resultat. Du måste också ha en tydlig tabell under VM i Rally. På så sätt kan du snabbt se vilka chanser som finns och vem som har de största chanserna att vinna nästa deltävling. Här finner du alltid de senaste resultaten och allt annat som har med placeringar att göra under Rally VM 2021.

Vem vinner Rally VM 2021 – Odds

Just inför VM i Rally 2021 finns det två stora favoriter. En av dessa är Sebastien Ogier som har vunnit sju av de åtta senaste Rally VM som körts. Idag är han dock tätt följd av Ott Tänak från Estland, som vunnit WRC 2019 och placerade sig som tvåa i Rally VM 2020.

Att förvänta sig bra odds på favoriterna i VM i Rally 2021 är inte realistiskt. Hur som helst kommer du som prickar rätt göra en vinst, även om den blir liten. Det hela handlar om att du kanske satsar lite mera på en favorit, eller så satsar du på att en uppstickare vinner och kommer undan med en mindre summa. Det viktigaste är att välja ett spelbolag med svensk licens med hög kvalitet.

Städer – Här körs VM i Rally 2021

I och med att Covid-19 har ställt till oreda gällande allt från människors hälsa till planeringar av evenemang, är det inte helt fastslaget var Rally VM 2021 kommer att köras. Nedan ser du vad som står klart nu, vilket hela tiden uppdateras:

21-24/01 Rallye Monte Carlo, Automobile Club de Monaco.
11-14/02 Rally Sweden, Svenska Rallyt AB.
22-25/04 Croatia Rally, Kroatien.
20-23/05 Rally de Portugal, Portugal.
03-06/06 Rally Italia Sardegna, Italien.
24-27/06 Safari Rally Kenya, Kenya.
15-18/07 Rally Estonia, Estland.
29-01/08 Neste Rally Finland, Finland.
19-22/08 Rally UK, Storbritannien.
09-12/09 Rally Chile, Chile.
14-17/04 Rally Spain, Spanien.
11-14/11 Rally Japan, Japan.

(OBS! 2020-12-15 meddelades att Svenska Rallyt ställts som del av Rally VM 2021 på grund av Covid-19)

Biljetter

När du vill köpa biljetter till VM i Rally och se denna stora händelse live på plats, är det förmodligen Rally Sweden och de nordiska deltävlingarna du siktar på. Hur som helst kan du finna biljetter till alla tävlingarna hos alla online-ombud som säljer biljetter till stora sporthändelser eller hos vissa som specialiserat sig på så kallade rallyresor till Rally VM 2021.