Friidrotts VM

Ett VM i Friidrott är något stort. Här handlar det om massor av olika grenar. Detta är också ett av de få mästerskap där damer och herrar tävlar under ett och samma spel. Friidrotts VM har pågått sedan 1976 och arrangören bakom detta mästerskap är IAAF. Det dröjde dock fram till 1983 innan herrar och damer tävlade under ett och samma mästerskap. Det hela började med att VM i Friidrott spelades vart fjärde år, för att sedan bli vart tredje. Numera går VM i Friirott av stapeln vartannat år, vilket är till stor glädje för många friidrottsintresserade. För Sverige har det gått si och så med några stora tunga och heta namn, och vissa gånger mycket dåligt med medaljer.

Nästa gång går VM i Friidrott  2022 i USA, efter att ha förflyttats från 2021 på grund av Covid-19. Du som håller dig till denna sida, får alltid uppdaterad information gällande allt som rör Friidrotts VM. Här presenterar vi deltagare i olika grenar, TV tider, Tv kanaler, var du finner betting online samt live stream och naturligtvis alla resultat under VM i Friidrott.

Svenska truppen Armand Duplantis Stavhoppare Friidrotts VM 2022

Innehåll

Sverige – Friidrott och Friidrotts VM

Det svenska lag som skickas till Friidrotts VM varje gång brukar ha en del starka kort medan et samtidigt finns många som bara deltar och inte alls har någon chans att vinna. Hur som helst handlar det om att delta för att överhuvudtaget ha en chans att vinna. Samtidigt är det roligt att se hur de svenska atleterna mäter sig med den stora och breda världseliten. Nu säger vi inte alls att Sverige inte har några atleter i världseliten. Detta har vi haft historiskt sett, har idag och kommer även att ha i framtiden.

Något som bevisar den tesen är att se till de olika medaljer som Sverige faktiskt har plockat hem under de VM i Friidrott som redan spelats. Sedan 1983 när damer och herrar spelade under ett och samma VM har Sverige totalt plockat hem 15 medaljer av vilka 7 är guldmedaljer. Detta gör faktiskt att Sverige ligger på 24:e plats bland alla de länder som deltar i VM i Friirott sett till medaljer.

Spelschema

Ett Friidrotts VM har ett brett och spektakulärt spelschema. Här är det massor med olika grenar, men för det mesta sker det mycket varje dag. Detta då allt ska hinnas med under en tid av bara 7 dagar. I och med det är det lätta att skapa ett bra spelprogram år alla under Friidrotts VM.

På denna sida finner du alltid ett komplett spelschema när det drar ihop sig till ett nytt och hett Friidrotts VM.

Friidrotts VM på TV – TV tider

När du är intresserad av friidrott, vill du definitivt inte missa när allt händer i ett VM i Friirott. För att inte göra det krävs ett pålitligt spelschema med TV tider och TV kanaler som sänder Firidrotts VM, där du kan se när alla de olika grenarna och tävlingarna går. Vi erbjuder ett komplett program med alla TV tider och TV kanaler som sänder Friidrotts VM.

Klicka här för att se var du ska se det du vill och vilka tider som de olika grenarna spelas. Gå till spelprogram.

VM i Friidrott – Live Stream

Det finns olika sätt att se sport med dagens teknik. Ett av dessa sätt är att streama Friidrotts VM live direkt till din mobil eller surfplatta. För att kunna göra detta krävs att du vet var du ska finna live stream av VM i Friidrott. Den första platsen för detta brukar vara hemsidan för de TV kanaler som har köpt upp rättigheterna till detta mästerskap.

Hur som helst finns det också live stream av Friidrotts VM hos olika spelbolag som erbjuder betting online. Här hittar du en komplett lista med live stream under VM i Friidrott och de bästa spelbolagen.

Trupper

Att Sverige är med i Friidrotts VM är en självklarhet. Vi ger dig information om hela Sverige trupp som sänds till detta stora mästerskap, samt även många andra stora nationers trupper där du kan finna heta namn att säkra upp som vinnare.

Resultat och Tabell – Friidrotts VM 2022

Det händer mycket under ett VM i Friidrott. I och med det blir det många resultat. För att hålla koll på det behövs dagliga uppdateringar samt bra tabeller att finna dem i. Vi presenterar alla de olika grenarna samt resultaten i dessa under hela Friidrotts VM.

Kval

Till ett Friidrotts VM finns det egentligen inga kval, utan alla nationer är välkomna att ställa upp med sina trupper. Hur som helst finns det ett lägsta resultat som alla deltagare måste uppnå i sin gren för att ett land ska kunna skicka den vidare och ta med dem i den trupp som presenterar dem i VM i Friidrott.

Vem vinner VM i Friidrott 2022 i Eugene, USA – Odds

Ett Friidrotts VM har aldrig en vinnare. Här handlar det om att olika personer vinner de olika grenarna. Dock går det alltid att försöka träffa rätt på vilket land som tar de flesta medaljerna eller vilket land som tar flest guld. Ja, helt enkelt är Friidrotts VM ett mecka för alla som vill spela betting online under detta stora mästerskap. Här kan du finna bra odds på vem som vinner olika grenar, medan du också kan spela på vilken nation som tar flest guls eller medaljer.

När du klickar här kommer du till vår lista på de bästa spelbolagen med svensk spellicens och skattefria vinster som erbjuder betting online med höga odds och live stream på VM i Friidrott 2023.

Städer – Här spelas Friidrotts VM 2022

Kommande Friidrotts VM 2022 har tilldelats USA och går av stapeln i staden Eugene, Oregon. Här spelas alla tävlingar i Hayward Field Arena, eller utgår därifrån med målgång i densamma arena.

Biljetter

När du vill köpa biljetter till ett Friidrotts VM är allting uppdelat på olika dagar och grenar. Här finns det möjligheter att köpa heldags och halvdagspass, medan du kan köpa biljett till hela Friidrotts VM. Det bästa sättet att hitta biljetter till nästa Friidrotts VM är att hålla koll på denna sida, där vi alltid presenterar de bästa biljetterförsäljarna och de bästa resorna till Friidrotts VM.