Kort om alla Qatar arenor under VM 2022

Qatar 2022

VM i fotboll 2022 spelas i Qatar och inför världens största fotbollsfest är landet i full gång med att bygga färdigt nio spektakulära arenor som kommer att uppvisa det allra senaste inom futuristisk arkitektur och design. Här får du en inblick i vad som lovar att bli historiens mest spektakulära fotbollsfest!

Fotbollshistoriens första vinter-VM

När det väl stod klart att Qatar valts ut som värdnation för VM i fotboll 2022 blev man tvungen att slå om datumen för mästerskapet. Normalt så spelas turneringen i juni/juli fast då är det 40 – 43 grader varmt i Qatar. Detta är på tok för hett för ett sportevenemang så istället fick VM flyttas fram ett halvår. Den 21 november spelas den allra första matchen och finalen äger rum den 18 december, på Qatars nationaldag.

Ett kontroversiellt fotbollsmästerskap

VM i Qatar har fått ta emot en hel del kritik då det framkommit att arenabygget på olika håll i landet har orsakat tusentals dödsfall bland migrantarbetare på grund av olyckor och dåliga levnadsvillkor. Det verkar också som att Qatar ska ha mutat till sig fotbolls-VM, precis som Ryssland 2018.

Kostnaden för världsmästerskapet har också varit föremål för kritik. Helt makalösa 1 000 miljarder kronor har gått till byggnationerna av Qatars VM-arenor samt en ny flygplats och en tunnelbana. Närmare 150 miljarder kommer att gå till investeringar inom turism. Detta är betydligt mer pengar än vad något annat värdland använt för att finansiera mästerskapet, vilket kan tyckas ironiskt med tanke på att Qatar är VM:s hittills minsta värdnation. Sett till deras supersatsning så pekar allt mot att Qatar kommer att bjuda på något alldeles speciellt. Gör dig redo för några av världens mest spektakulära arenor, som plockade ur en science fiction film!

Qatar bjuder på tolv spektakulära fotbollsarenor

Tolv arenor i sju olika städer kommer att användas under VM 2022. Tre av dessa finns redan men kommer att byggas ut. Övriga nio är helt nya arenor. Sex av dessa kommer att byggas i huvudstaden Doha, resten på orterna Al-Daayen, Al-Rayyan, Al-Shamal, Al-Khor, Al-Wakrah och Umm Slal.

I följande arenor kommer matcherna i fotbolls-VM 2022 att spelas:

 • Lusail Iconic Stadium
 • Khalifa International Stadium
 • Sports City Stadium
 • Education City Stadium
 • Al-Khor Stadium
 • Al-Shamal Stadium
 • Al-Wakrah Stadium
 • Umm Salal Stadium
 • Doha Port Stadium
 • Al-Gharafa Stadium
 • Ahmed bin Ali Stadium
 • Qatar University Stadium

Stadion med ett solcellsdrivet kylsystem

En arena som står ut lite extra är Lusail Iconic Stadium. Det är inte bara storleken på arenan som imponerar utan även teknologin bakom. Det här en planerad idrottsarena som håller på att byggas i staden Lusail strax norr om Doha. Arenan som ska stå värd för finalen i fotbolls-VM 2022 kommer att ha en kapacitet på 120 000 åskådare och ett solcellsdrivet kylsystem tänkt att hålla temperaturen inne på arenan nere.  

En fotbollsfest utan like

VM i Qatar må vara fotbollshistoriens mest kontroversiella världsmästerskap men i den digitala spelvärlden kommer man att kunna frossa i galet många spelmarknader med spännande odds och livebettingmöjligheter. I mars drar de första kvalmatcherna inför årets fotbollsfest igång. Redan nu kan man börja kika på vilka nya casino och betting sidor utan svensk licens som erbjuder de bästa marknaderna. Sedan några veckor tillbaka står det klart vilka länder som får möta varandra i kvalturneringen. Totalt är det 55 landslag indelade i 10 grupper som tävlar om en plats i huvudspelet. Alla gruppettor går vidare till Qatar. Grupptvåorna och gruppvinnarna i Nations League gör upp om resterande VM-platser. Öppningsmatchen kommer att spelas klockan 13:00 den 21 november 2022 men fotbollsfesten börjar långt tidigare med play-offsen i kvalspelet. Redan nu kan du välja dina egna favoriter att betta på i mars. Och kom ihåg, välj en sajt

Be the first to comment on "Kort om alla Qatar arenor under VM 2022"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*