Handbolls VM Damer – Damhandboll

Precis som Handbolls VM för herrar spelas vart annat år sedan 1993, gör också Dam VM i Handboll detta. Mästerskapet har spelats sedan 1957 då det för första gången spelades i Jugoslavien. VM i Handboll för damer spelades 1957 och 1962 utomhus, med har sedan 1965 spelats inomhus. När det gäller segrar i Dam VM i Handboll är det forna Sovjetunionen och numera Ryssland som tillsammans har de flesta segrarna. På senare tid har det varit Norge, Frankrike och Nederländerna som vunnit. Handbolls VM Damer spelas 2021 i Spanien och naturligtvis finns det ett svenskt landslag med i kampen under både EM och kval till Handbolls-VM Damer.

damhandboll svenska damladslaget handbolls vm damer

Innehåll

Sverige – Damhandboll och Handbolls-VM

Även om det svenska damlandslaget i handboll aldrig vunnit ett Handbolls VM eller ens tagit en medalj, finns de alltid med när det drar ihop sig till Handbolls EM för damer. Om de inte direktkvalificerar sig till VM där, brukar de många gånger ta sig vidare via kvalspelet till Dam VM i Handboll.

När det gäller det svenska damlandslaget i handboll, finns det verkligen kompetens och kraft. Detta har de flera gånger visat i Handbolls EM. Där har det blivit ett EM-silver som bäst 2010 och ett brons 2014. Detta för att inte förglömma den stora bragden att placera sig på en fjärdeplats i Dam VM i handboll 2017. Det ser ut som de svenska damerna är på gång. Vi håller tummarna inför Handbolls VM Damer 2021.

Spelschema

Ett spelschema och ett spelprogram där du ser när alla kvalmatcher och slutspelet går av stapeln måste alltid finnas. Här spelar det ingen roll om du enbart är sportintresserad eller om du även vill spela betting online på Handbolls VM 2021.

Vi presenterar här alla de olika matcherna som går under kval och slutspel, vilka kanaler som sänder dem, vilken tid samt vilka som erbjuder live stream på Handbolls VM Damer 2021.

Dam-VM i Handboll på TV – TV tider

Damernas Handbolls VM 2021 under tiden 2-19 december kommer att spelas i Spanien. Här är det bara att hålla koll på TV tider i TV kanaler som ingår i Viasat då NENT Group har köpt rättigheterna till Dam VM i Handboll.

De TV kanaler som sänder de olika matcherna är TV3, TV6 och TV10. Vi kommer att lägga alla matcherna och de TV tider som gäller här.

Handbolls VM Damer– Live Stream

Dam VM i Handboll via live stream ser du på Viasat Play, då hela mästerskapet och rättigheterna att sända detta köpts upp av NENT Group. Det finns också andra alternativ när du vill streama Handbolls VM Damer 2021 i Spanien. I det fallet handlar det om ett svenskt spelbolag och betting online. För alla de som gillar att spela på oddsspel under Handbolls VM finns det många spelbolag som erbjuder live stream.

Nedan ser du några av de bästa där du kan se och spela på Dam VM i Handboll 2021:

Trupper

Alla landslag måste anmäla sina trupper till Handbolls VM Damer. I mångt och mycket kommer detta att vara samma trupper som de också skickar till Handbolls EM som kan sägas vara ett alternativ till kval inför Dam-VM i Handboll.

Sveriges trupp består av de bästa svenska damerna från de olika lokala A-lagen i Sveriges högsta handbollsserie. Här kan vi räkna med att Sverige har ett starkt landslag till VM i Handboll Damer 2021. Du ser hela Sveriges trupp här när den är officiell.

Resultat och Tabell – Handbolls VM Damer 2021

Alla de resultat och de tabeller som finns under Dam VM i Handboll finner du här. Detta är den viktiga platsen för dig som ska anpassa dina oddsspel vid betting online under Handbolls VM Damer.

Se tabell och resultat nedan som uppdateras under hela Handbolls VM 2021:

Kval

Det finns olika sätt att klara kval till Dam VM i Handboll. Ett alternativ kan vara att bli värdnation. Andra sättet att direktkvalificera sig till Handbolls VM för damer är att komma till semifinal i Handbolls EM. Om inte något av detta uppfylls, finns det ytterligare en möjlighet till kval via gruppspel med alla de deltagande nationerna och deras landslag.

Nedan ser du hur det går i kval till Handbolls VM 2021:

Slutspel

Det är dags för slutspel och det är nu det riktiga VM i Handboll för damer startar. Här är alla lag som tagit sig vidare från kval och kommit till det som kallas för slutspel.

Nedan ser du hela listan på landslagen som tagit sig till slutspel i Dam VM i Handboll 2021:

Vem vinner Handbolls VM 2021 – Odds

Att sia om vem som vinner Dam VM i Handboll är inte alls lätt. De senaste åren har Ryssland fallit ifrån i kampen, medan Norge har blivit ett mycket starkt kort bland favoriterna. Efter det finns alltid Frankrike, Brasilien och vi ska definitivt inte räkna ut det ryska damlandslaget under Dam VM i Handboll 2021.

Att Sverige skulle ha en chans att vinna är det dock långt till att tro. Hur som helst kan man alltid chansa med en mindre insats. Under har skett tidigare. De bästa uppgifterna om hur det står till med lagen och vad som tros hända ser du via en koll på oddsen hos ett spelbolag som erbjuder betting online.