Rugby VM

Innehåll

Rugby VM

VM i Rugby är något som verkligen fått fotfäste bland sportintresserade svenskar under de senaste åren. Här går detta under namnet Rugby VM eller på det internationella planet Rugby World Cup. På denna sida får du veta allt om aktuellt Rugby VM, resultat, spelschema och var du kan se detta på TV kanaler samt live stream. Du får också information om svensk rugby och hur vi ligger till i Rugby VM samt var du kan spela betting online på rugby. Rugby VM har spelats sedan 1987 och spelas, precis som Fotbolls VM, en gång vart fjärde år.

Vem blir världsmästare i rugby vm 2021

Sverige – Rugbysporten och Rugby VM

Till Sverige har rugbysporten kommit på senare år. Här finns det ännu inte tillräcklig organisation och underlag för att delta i ett Rugby VM. Hur som helst är vi ganska säkra på att detta kommer i framtiden, då Rugby är en sport som blivit populär i Sverige.

Idag har rugbysporten i Sverige ett riksförbund som heter Svenska Rugbyförbundet samt att det också finns en serie som bär namnet Sweden Rugby League. Allt detta talar för att sporten kommer att utvecklas och att Sverige blir en framtida deltagare i Rugby VM.

Spelschema

Spelschema och speltider för nästa VM i Rugby 2023 är ännu inte fastställt. Vad som står klart är att detta mästerskap som spelas för 10:e gången spelas i Frankrike. Vad som väntar innan det är dags för det som kan kallas för Rugby VM är kvalspel.

VM i Rugby på TV – TV tider

I och med att Sverige inte deltar i VM i Rugby, är det inte alls säkert att någon av de svenska TV kanaler som finns att välja på kommer att sända detta mästerskap. I vilket fall är detta något som ges information om vid ett senare tillfälle. Om det är så att du vill se Rugby VM på TV samt veta vilka TV tider som gäller, är det idag bäst att se till internationella kabel TV kanaler.

TV kanaler som sänder VM i Rugby 2023: ITV4

Rugby VM – Live Stream

Nu finner det också andra sätt att se de matcher du önskar under Rugby VM 2023. Detta är att registrera sig för betting online hos en av de svenska spelbolag med svensk spellicens som erbjuder detta. Vissa av dem har live stream av sporthändelser. På så sätt kan du streama Rugby-VM via din mobil eller dator med bara en internetuppkoppling. Tillsammans med det får du också lite extra krydda på matcherna med ett bra oddsspel.

Nedan ser du svenska spelbolag som erbjuder live stream under VM i Rugby:

Trupper

Den svenska truppen kan du glömma inför VM i Rugby då vi ännu inte har kommit till detta steg i svensk rugby. Dock finns det andra deltagande nationer och de trupper som de ställer upp med.

Här finner du de olika ländernas trupper till Rugby VM 2023:

Kval

I och med att VM i Rugby inte har lika många nationer som ställer upp med lag som Fotbolls-VM, blir kval till Rugby-VM lite annorlunda. Här delas som vanligt lagen in i grupper och får spela mot varandra. Dock kommer de tre bästa lagen i varje grupp att gå vidare till Slutspel i Rugby VM i Frankrike 2023.

När kvalmatcherna lottats och lagen delats in i grupper finner du information om detta här:

Slutspel

Precis som i alla andra mästerskap som har deltagande lag, finner du också ett slutspel i Rugby VM. Vi kan säga att detta är då det riktiga VM i Rugby börjar.

Här finner du information om slutspel och vilka lag som har tagit sig vidare:

Vem vinner VM i Rugby 2023 – Odds

I och med att Frankrike blev värdnation för VM i Rugby 2023, blev de också lite av en favorit. Ja, i alla fall på hemmaplan och kanske till och med i Europa. Hur som helst ser det som vanligt ut som Nya Zeeland, Sydafrika och England är de riktiga favoriterna på pappret.

När du vill se hur det ligger till genom att se på olika odds, gör du alltid det bäst hos en svensk bookmaker som erbjuder betting online.

Städer – Här spelas VM i Rugby 2023

När Rugby VM spelas i Frankrike 2023 är det följande städer som står som värdar för de olika matcherna som ska spelas:

Paris, Lyon, Marseille, Nice, Bordeaux, Nantes, Toulouse, Lille-Villeneuve d’Asq och Saint-Etienne.

Biljetter

När du vill ta en semester och resa till Frankrike för att se Rugby VM 2023 live på plats, behöver du biljetter till detta. Dessa biljetter finner du online hos de stora biljettförsäljare som säljer biljetter till sportevenemang. Vill du ha en komplett resa finns det även de som anordnar allt så du slipper tänka på det. I det fallet gäller det specialiserade resebyråer på nätet.