Fotboll Damer – Fotbolls VM Damer

Gällande damfotboll är detta något som Sverige visat framfötter inom. Den rätta benämningen på det stora mästerskapet är Dam VM i Fotboll. Här handlar det om en ung tävling som bara har spelats vart fjärde år sedan 1991. Fotbolls VM damer spelas normal under tiden juni-juli, och spelades den första gången med Kina som värdnation. Sedan starten har det svenska damlandslaget i fotboll skördat en silvermedalj efter förlust mot USA i finalen under Dam VM i Fotboll 2003. Totalt har det blivit ett silver och tre bronsmedaljer för Sveriges damer i Fotbolls VM. Frågan är nu hur det går för det svenska damlandslaget i fotboll under Dam VM i Fotboll 2023? Detta är din guide till Dam VM i Fotboll.

Du som läser vidare får veta allt om Dam VM i Fotboll från lottningar, kvalserier, samt resultat och tabell rörande kval och slutspel. Du får också veta var du kan se Fotbolls VM damer på TV såväl som via live stream på nätet till var du finner de bästa odds och spel på betting online på damfotboll. Vill du se allt live på plats läser du vidare och får grepp om vilka städer Dam VM i Fotboll går och var du kan skaffa biljetter till matcherna för att kunna planera din spännande resa i lugn och ro.

dam vm i fotboll arena fotbolls vm damer

Innehåll

Sverige – Damfotboll och Fotbolls VM

Att den svenska damfotbollen generellt sett håller en högre internationell nivå än svensk herrfotboll är det inte många som har missat. Hur som helst går det inte att jämföra, då det skiljer som kraftigt i allt från popularitet till den hårda konkurrensen bland deltagande nationer. Detta samt att damfotboll över hela världen och i synnerhet Dam VM i Fotboll är ett mycket ungt koncept. Trots det finns det hela 32 deltagande nationer i Dam VM i Fotboll.

Hur som helst lockar det allt från tittare till spelare och alla som spelar på odds och betting online, brukar få full täckning av matcher i de högre serierna samt de stora mästerskapen av alla svenska spelbolag som erbjuder betting online. Damfotboll och Dam VM i Fotboll är något som växer inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Spelschema

För att kunna njuta i fulla drag av ett Fotbolls VM damer och kunna veta vilka eventuella matcher du ska spela betting online på, är det viktigt att ha tillgång till ett spelschema. Detta samt alla resultat och en tabell står till grund för en bra upplevelse av detta stora mästerskap.

Här finner du ett totalt spelprogram för Dam VM i Fotboll 2023 som går i Australien och Nya Zeeland under juli och augusti.

Spelschema har ännu ej fastställts!

Fotbolls VM på TV – TV tider

Till stora sporthändelser och evenemang som Fotbolls VM är alla ute tidigt och köper upp rättigheterna för att få sända matcherna i TV. Denna gång är det mediabolaget NENT Group som har köpt rättigheterna att sända Dam VM i Fotboll i sina TV kanaler. TV tider för Dam VM i Fotboll och alla tider för respektive matcher ser du nedan, när spelprogrammet har släppts.

Sändningsrättigheterna för TV kanaler Dam VM i Fotboll 2023: NENT Group (Viaplay & TV3)

Fotbolls VM Damer – Live Stream

En plats där du redan läst att de kommer att streama matcherna under Fotbolls VM damer är Viaplay. Dock finns det flera som erbjuder live stream av Dam VM i Fotboll. Detta är alla svenska bookmaker och spelbolag som erbjuder betting online med höga odds, för alla de som vill krydda spänningen lite extra.

Nedan ser du några bra val av svenska spelbolag som erbjuder live stream och betting online under Fotbolls VM damer:

Trupper

Här presenteras alla de olika trupper som skickas till Fotbolls VM damer. Med det sagt hittar du även Sveriges trupp och det svenska damlandslaget som ska ge oss hopp under Dam VM i Fotboll 2023.

 

Resultat och Tabell – Fotbolls VM Damer 2023

För alla de som vill följa Dam VM i Fotboll 2023, presenteras här resultat och tabeller för denna stora fotbollsfest. Här kan du följa vilka lag som gått vidare, vilka resultat det har blivit i de olika spelade matcherna samt vilken placering de olika lagen har i en tabell.

Kval

Det viktigaste av allt för de deltagande nationerna, är att klara kval till Dam VM i Fotboll. Här börjar det med att alla nationer delas in i 8 olika grupper, där de två lag som presterar bäst går vidare till slutspel. Nedan ser du de olika tabellerna under kval, samt var de olika lagen ligger och hur många poäng de har.

Slutspel

Det är när det drar ihop sig till slutspel som det riktiga Dam VM i Fotboll börjar. Här blir det den sista striden fram till de åtråvärda medaljerna. I denna sektion ser du vilka lag som gått till slutspel i Dam VM i Fotboll och vilka som spelar mot varandra.

Vem vinner Fotbolls VM 2023 – Odds

Om du ser till de historiska resultaten i Fotbolls VM damer är det alltid USA som blir de stora favoriterna. Efter dem handlar det oftast om Tyskland och England. När det gäller det svenska damlandslaget ligger de på runt 8-9 plats i ranking bland de deltagande lagen.

Hur som helst ska du alltid ta med i beräkningen att saker kan förändras och påverkas av olika faktorer. Av den anledningen är inget ristat i sten. Du tar alltid hjälp av en bra bookmaker samtidigt som du håller koll på spelare, form och eventuella skador. På så sätt kan du pricka in den rätta vinnaren av Dam VM i Fotboll 2023.

Städer – Här spelas Fotbolls VM Damer 2023

Dam-VM i Fotboll 2023 spelas för första gången i två värdnationer samt även första gången då värdnationerna är från Oceanien. Här är det Nya Zeeland och Australien som levererar underhållningen och upplevelsen av ett hett Fotbolls VM. De städer som matcherna delats upp att spelas i, ser du nedan:

Australien: Adelaide, Brisbane, Launceston, Melbourne, Newcastle, Perth & Sydney.

Nya Zeeland: Auckland, Christchurch, Dunedin, Hamilton, Wellington.

Biljetter

Biljetter till alla matcher under Dam VM i Fotboll kommer att släppas när det slutgiltiga matchprogrammet har skapats. När det sker kommer du se information om var du köper biljetter nedan här.